Сходинки до професії вихователя

Черговою сходинкою до професії вихователя для студентів ІV курсу є виробнича практика під назвою «Пробна». Практиканти мали змогу ознайомитися з умовами та способами організації освітнього процесу в групах дітей середнього та старшого дошкільного віку. Готуючись до залікових занять, інших форм роботи з дітьми, студенти удосконалювали  навички роботи з методичною літературою, дидактичними матеріалами, наочними посібниками, вчилися аналізувати отриману інформацію, адаптувати її до рівня розвитку дітей дошкільного віку. Під час проведення роботи з дітьми приділяли значну увагу налагодженню з вихованцями таких взаємин, що забезпечують емоційно-позитивну атмосферу педагогічного спілкування.

Ця практика була надзвичайно цікава й дуже корисна, ми більше дізнались про роботу вихователів, отримали дуже цікавий досвід, який нам знадобиться в роботі на посаді вихователя.

Тетяна Іжицька

Дякую керівникам практики за чудову можливість іще раз поринути у світ майбутньої професії так близько. Надзвичайний досвід та тільки позитивні емоції під час проходження практики. Також хочу подякувати своїм вихователям-наставникам за їхню допомогу та знання, які вони мені дали.

Марічка Климюк

Думаєте, онлайн-практика – це не цікаво? Помиляєтеся… Наша пробна практика проходила надзвичайно інформативно. Завжди була комунікація із керівниками практики, часто проводились консультації стосовно питань та труднощів, які виникали.  Ми щиро вдячні керівникам практики за те, що був зібраний цікавий навчальний та інформативний матеріал, який неодмінно використається в майбутній педагогічній діяльності!

Галина Цаль

Виробнича практика проходила дуже цікаво. Безліч позитивних емоцій, нового досвіду. Навіть в умовах дистанційного навчання було дуже захопливо проводити заняття, попередньо підбираючи цікавий наочний матеріал.

Завдяки цій практиці я зрозуміла, що хотіти й бути вихователем – це зовсім різні речі. Вихователь має бути позитивним, емоційним, цікавим для дітей. Практика дає можливість ознайомитися ближче зі своєю майбутньою професією. Також з’явилося багато цікавого матеріалу, який я із задоволенням використаю у своїй майбутній роботі.

Карина Коперська