Співпраця зі стейкхолдерами

Розширене засідання циклової комісії професійнопрактичної підготовки спеціальності «Дошкільна освіта» за участі представників ради стейкхолдерів

Ключову роль у забезпеченні змісту та якості проходження виробничої практики відіграють роботодавці. Доброю традицією стало організовувати різнопланові зустрічі зі стейкхолдерами.

29.02.2024 року на засіданні циклової комісії йшла мова про хід та виконання програм виробничих практик на базах закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська студентами спеціальності «Дошкільна освіта».

В заході, окрім членів професійно-практичної комісії, взяли участь давні партнери та стейкхолдери, члени Ради стейкхолдерів: головний спеціаліст з питань дошкільної освіти Івано-Франківського міськвиконкому Балкова О.В., директор ЗДО №35 «Вишиванка» Кучеренко Н.Б., директор ЗДО №15 «Гуцулочка» Головенко С.І., директор ЗДО №37 «Джерельце» Яцевич Н.В., директор ПЗДО «Благозаврик» Головата О.В., вихователь-методист ЗДО №32 «Мрія» Соломка М.І.

Керівники закладів дошкільної освіти зазначили, що різні види практики спрямовані на формування у майбутніх вихователів дітей дошкільного віку фахової компетентності щодо реалізації Базового компонента дошкільної освіти в умовах гуманізації педагогічного процесу, що базується на особистісно орієнтованій взаємодії дитини і педагога. Під час практики студентам доводиться розв’язувати різнопланові педагогічні завдання, в конкретних ситуаціях прогнозувати хід освітнього процесу і знаходити оптимальні шляхи управління ним.

Як висновок та рекомендація прозвучало, що випускники спеціальності «Дошкільна освіта» не мають часу і права на професійне дозрівання, вони повинні бути практично готові до здійснення своїх професійних ролей і функцій на належному рівні, якими і є фахові молодші бакалаври Івано-Франківського фахового коледжу.

Висловлюємо подяку за співпрацю!!!