РОБОЧА ЗУСТРІЧ КЕРІВНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ «ПРОБНА»

17 жовтня проведена робоча зустріч керівників від коледжу виробничої практики «Пробна» студентів 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» на тему «Забезпечення якості практичної підготовки студентів спеціальності «Дошкільна освіта»».

Мета заходу ─ підведення підсумків, обмін досвідом щодо організації виробничої практики «Пробна» в закладах дошкільної освіти в умовах воєнного стану.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Марта ЧУПРОВСЬКА зауважила, що з метою удосконалення контролю практики і підвищення її ефективності періодично проводилися взаємні консультації керівників виробничої практики «Пробна» із керівниками практики від ЗДО та студентами-практикантами.

Керівники методисти від коледжу Наталя КУЧЕРЕНКО,   Ірина БЕЙ, Людмила СКАВІНСЬКА, Тетяна ДАНІВ поінформували, що студенти виконали програму практики у повному обсязі.

Голова циклової комісії професійно-практичної підготовки спеціальності «Дошкільна освіта» Оксани СЕЛЕПІЙ зазначила, що з упровадженням змішаної форми навчання проблемним стало питання організації виробничих практик у підготовці фахівців галузі «Дошкільна освіта», які проходять практику за місцем майбутнього працевлаштування. Отож, починаючи з третього тижня керівниками практики були організовані перші перегляди залікових занять студенток-практиканток. Викладачі організували проведення «прямих ефірів» засобами платформи MEET та відеоконференції VIBER. Практиканти, у кого були проблеми зі зв’язком, мали змогу відзняти відео та розмістити в соціальній мережі «Знаю-практикую». Формат роботи в мережі дає керівникам практики багато можливостей для аналітики різних роду питань (години активності, рейтинг переглядів, топові  відеоресурси і т.д.). Відкриті перегляди завершувалися колективним обговоренням та детальним аналізом «перших спроб» у становленні майбутнього молодого вихователя дітей дошкільного віку.

Цифровий звіт поширених відеоресурсів нашими практикантами в соціальній мережі «Знаю-практикую, та «прямих ефірів»:

 

Група Заняття в режимі офлайн (присутній керівник) «Прямі ефіри» Відеоресурс Фотозвіт
ДО-41 10 15 45 6
ДО-42 7 10 36 6
ДО-43 10 10 48 9
ДО-44 0 10 52 10
ВСЬОГО 27 45 181 31

 

За змістом аналізу поширених відеоресурсів нашими практикантами в соціальній мережі «Знаю-практикую», інших форматів перегляду та контролю за проведенням практики, можна зробити висновок про належну теоретичну підготовку студентів, вміння використовувати набуті під час навчання знання на практиці.

І, як висновок такий формат спілкування між керівниками практики від коледжу дав можливість поділитися власним досвідом у впровадженні змін та поширенні найкращих практик організації та проведенні виробничої практики.