ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ СЕКЦІЇ «ДОШКІЛЬНА ОСВІТА»

30 березня та 1 квітня 2021 року відбулося секційне засідання студентської науково-практичної конференції спеціальності Дошкільна освіта на тему «Дитинство XXІ століття: інноваційна освіта».

Основна мета проведення конференції – залучення студентів до наукової діяльності, обміну знаннями та досвідом, визначення інноваційних тенденцій та перспектив розвитку у науці та практиці дошкільної галузі. Науковий захід проходив на платформі Googl Meet, де зі своїми доповідями-презентаціями та моделюванням практичних вправ виступили студенти. Учасниками секції стали близько 100 студентів. Також на конференцію завітали наукові керівники, викладачі коледжу.

«Участь у студентській конференції – це ваші перші кроки до науки та набуття досвіду, які надалі допомагатимуть у здобутті вищої освіти та майбутній педагогічній діяльності», – зазначила у вітальному слові завідувач відділення дошкільної освіти Оксана Миколаївна Сидорук.

Робота конференції була розподілена на три підсекції: «Педагогіка. Психологія», «Логопедія. Інклюзія», «Англійська мова. Інклюзія».

Основні напрями досліджень стосуються актуальних питань сьогодення першої ланки безперервної освіти в Україні. У центрі уваги секції – її величність Дитина. Коло наукових інтересів: психолого-педагогічний супровід дітей дошкільного віку у сучасному соціокультурному просторі; оновлення змісту, форм і методів організації освітнього процесу на засадах особистісно-зорієнтованих підходів, що передбачено оновленою редакцією державного стандарту Базовим компонентом дошкільної освіти.

Змістовними та актуальними були всі доповіді студентів спеціальності «Дошкільна освіта». Зацікавили студентство інтерактивні хвилинки практикчних відпрацювань. Учасники конференції мали змогу продемонструвати своє ім’я в кольорі як методу арттерапії, вправитися у виконанні кінезіологічних, біоенергопластичних вправ, масажу з використанням Су-джок тренажерів, спробували «прочитати» мнемотаблицю, створити  хмару «важливих» слів та пограти в онлайн-гру до англійської казки.

Дводенна зустріч завершилась врученням сертифікатів.