Світле майбутнє в серці традицій: Студентське Різдво на Дошкільному Відділенні

У переддень Різдвяних свят, попри випробування часів війни, студенти і викладачі зібралися разом, щоб подарувати радість та підтримку нашим захисникам. Зважаючи, що заняття двох останніх тижнів, переривалися повітряними тривогами, довелося розспівуватися, організовуватися і використовувати кожну можливість для планування і втілення, навіть у бомбосховищі. Вороги роблять шкоду, але за українцями – добре майбутнє.

В авдиторіях та на вулиці звучали колядки англійською та українською мовами, наповнюючи атмосферу святковою теплотою. Студенти створили неперевершений Різдвяний настрій, вражаючи кожного своїми талантами.

Нехай це святкове дійство студентської спільноти служить відзначенням сили та волі нашого народу в часи випробувань – було зібрано 5050 гривень на підтримку наших воїнів на передовій. Благодійна коляда на Дошкільному відбулася. Стомлені, але щасливі студенти і викладачі готуються до Різдва, пам’ятаючи, завдяки кому ми можемо навчатися, працювати і славити Христа у вільній Україні.

Слово представницям студентських груп першого курсу:

«Різдвяне свято відбулося в Івано-Франківському фаховому коледжі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Дівчата зібралися в авдиторії Раннього навчання англійської мови і разом з вчителем Сергієм Мирославовичем розпочали день гучною колядою. Миготіли вогники на ялиночці, святкова атмосфера наповнювала усіх присутніх колядами англійською та українською мовами. Було круто, весело, цікаво, і сподіваємось, у наступному році вже буде традицією. Ми вперше святкуємо Різдво з цілим світом. Це свято особливе, адже ми розуміємо, що наші воїни захищають нашу державу і всю Європу від північних варварів. Ми дякуємо нашим героям за Чин. Бажаємо усім веселих свят, коляди голосної, куті смачної та усіх благ на кожному кроці. Христос народився!»

З найкращими вітаннями, Христина Пригроцька, Лілія Чиплик і група ДО-11

«У часи війни, коли не всі українські сім’ї можуть зібратися в родинному колі на Святвечір чи Новий рік, коли кожне слово рідною мовою, почуте на чужині, може допомогти й надихнути, студенти групи ДО-12 Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ ім. Василя Стефаника колядували на підтримку ЗСУ! Щиро вдячні викладачу англійської мови Сергію Мирославовичу Сидоріву та завідувачу відділення Оксані Миколаївні Сидорук за сприяння нашій ініціативі! Завдяки студентам та викладачам ми зібрали 5050 грн. Разом до перемоги!!!»

Юлія Нерестюк, Анна Арбайтер і група ДО-12

«Напередодні Різдвяних свят в Україні є традиція колядувати, цим самим приносячи радість усім навколо. Проте, коли в країні війна, не потрібно забувати про захисників, які теж чекають на диво. Сьогодні у відділенні Дошкільної освіти студентки першого курсу перенесли нас в атмосферу свят, зберігши згадку про важкі часи. ДО-13 вітає всіх студентів та викладачів, абітурієнтів та всіх українців з наступаючими святами, та бажає у новому році дочекатися перемоги!»

Діана Майковська, Ольга Чеверда і група ДО-13

«Різдво Христове – це одне з найголовніших свят у християнському світі. Воно є символом народження Ісуса Христа. Напередодні Різдва в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, повсюди звучать колядки.

21 грудня 2023 року відбулося свято Різдва Христового та Нового року. Студенти із великою цікавістю готувалися до сьогоднішньої події, адже кожна група підготувала щось цікаве та особливе. У кожній навчальній групі протягом тижня було організовано невеличке привітання до новорічних свят. На даний час у нас в Україні війна, тому кілька груп по можливості ходили та колядували. Також було зібрано кошти на ЗСУ. Студенти групи ДО-14 з цікавістю готувалися до цієї події. Попри війну, невизначеність та тривогу, новорічні свята невпинно наближаються! Тож група ДО- 14 підготувала невеличкі привітання та побажання на 2024 рік, колядували, віншували, були незабутні емоції.

Студенти, які співають колядки, виконують важливу роль у збереженні українських традицій. Вони дарують людям радість і надію, і допомагають їм відчути особливу атмосферу Різдва. Тож шановні студенти та викладачі! Вітаємо всіх з прийдешніми святами. Бажаємо всім здоров’я, наснаги та творчих успіхів! Хочу згадати в свою чергу також і абітурієнтів. Ми запрошуємо на навчання всіх, хто хоче отримати якісну освіту і яскраве студентське життя. Обравши Івано-Франківський фаховий коледж, ви не пошкодуєте!»

Марія Семків, Ірина Пастух і група ДО-14

Висловлюємо глибоку вдячність всім, хто долучився до нашої благодійної коляди, викладачам, студентам, адміністрації коледжу, батькам та гостям, які подарували тепло своїми серцями. Разом до перемоги з Богом та щасливих свят для кожного!