Захист практик з додаткових спеціалізацій

15 червня 2023 відбувся захист практики з додаткових спеціалізацій: «Англійська мова» та «Логопедія». На відміну від дистанційних захистів попередніх років, цьогорічне дійство відбувалося наживо. Насамперед завдячуємо нашим воїнам і воячкам за можливість безпечно вчитися, практикувати і представляти свої здобутки. Також висловлюємо щиру подяку працівникам та адміністрації баз практики та, звичайно, керівникам  та викладачам нашого навчального закладу.

Слово студенткам, а вже незабаром – дипломованим спеціалісткам з раннього навчання англійської мови:

“Недаремно кажуть: «теорія без практики мертва». У правдивості цих слів переконалися випускниці фахового коледжу спеціальності «Дошкільна освіти» групи ДО-4А, які протягом 2 тижнів мали змогу співпрацювати з кращими закладами дошкільної освіти міста (ЗДО « Троянда», ЗДО «»Дударик» та ЗДО «Гуцулочка». Ми практично вправлялися бути вчительками англійської мови, готували конспекти та проводили заняття. Під час практики ми отримали море позитивних вражень, закріпили набуті знання з “Методики навчання англійської мови”, “Раннього навчання англійської мови” та інших дисциплін.

У цей день ми показали всі свої напрацювання за період проходження практики, продемонстрували веселу сценку, відео-фото фрагменти занять, які ми проводили в садочках. Дуже вдячні адміністрації закладу за привітність та знання, які ми отримали. Також висловлюємо подяку керівникам практики та нашим ЗСУ за можливість навчатися!”

Вікторія Вацеба і Мирослава Торко

“Практика пройшла незабутньо! На захисті ми продемонстрували власні педагогічні напрацювання, поділилися враженнями, набутими знаннями. Розповіли про важливість англійської мови в сьогоденні. Сумно усвідомлювати, що наше студентське життя та практика закінчилася, але починаються нові випробування у нашому житті. Дякуємо викладачам за поради та настанови.”

Валентина Василинюк

“Всіх вітаю! Ми дуже старанно готувались і продемонстрували свої напрацювання та вміння, які здобували впродовж вивчення фахових предметів до додаткової кваліфікації «Англійська мова». Час пролетів непомітно… Але, кожна студентка-практикантка змогла відчути себе справжньою вчителькою англійської мови. Дякуємо за можливість поділитися  здобутими навичками, емоціями, цікавими моментами, які відбулися за ці два насичені позитивом тижні.

Захист складався не тільки зі звіту про теоретичні і практичні напрацювання, ми підготували гумористичну сценку, творчі презентації і відео-звіти про ті ЗДО в яких ми проходили практику. Висловлюємо щиру подяку всім хто сьогодні завітав на захист!!!”

Софія Остапчук

Студентка, яка проходила практику дистанційно, порівнює два формати її проходження: “Самостійна робота онлайн за  навантаженням не відрізнялася від проходження практики у закладі дошкільної освіти. Я ознайомлювалася із нормативними документами, інформацією у мережі, постійно комунікувала з керівником та колежанками, переглядала та аналізувала години відео занять досвідчених педагогів та своїх однокурсниць. Прикра відмінність дистанційної практики – неможливість безпосереднього контакту з дітьми, я не бачила емоцій дітей, їхніх результатів та усмішок і захоплення від цікавих ігор і завдань.

Загалом практика пройшла успішно, незважаючи на те, у якому режимі вона відбулася. Ми здобули багато знань,  та розробили дидактичні матеріали, які матимемо змогу застосовувати у майбутній професії виховательки і вчительки англійської мови на ранньому етапі.”

Софія Болецька.

Бажаємо усім студентам, викладачам, вихователям, дітям та батькам доброго і безпечного літа, єдності та успішної взаємодії в наближенні перемоги.