В пошуку коду професії «Вихователь»

Продовжується пошук коду професії: «Вихователь»! Відвідуємо заходи, комунікуємо, спілкуємося з друзями-студентами, випускницями коледжу, педагогами-практиками.

Нещодавно у рамках реалізації освітнього проєкту наші студентки долучилися до тренінгу «Використання цифрових освітніх інструментів у роботі педагога в системі дошкільної освіти», організовуваного Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Івано-Франківська на базі закладу дошкільної освіти №4 «Калинова сопілка».

Учасники заходу були:

ознайомлені з питанням інформаційно-комунікативної компетентності педагога ЗДО в рамках виконання освітнього напрямку БКдо та Професійного стандарту вихователя ЗДО (спікер – Оксана Селепій, викладач Івано-Франківського фахового коледжу;

проконсультовані щодо використання онлайн-сервісів для роботи з дітьми та випробувані в практичному виконанні завдань в застосунках Wordwall, Learning Apps.org (тренер – Ірина Бондар, музичний керівник закладу, доцент кафедри менеджменту ІППО)

поінформовані щодо практичного досвіду (Світлана Баворовська, вихователь закладу).

У роботі взяли участь педагоги закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська та студенти IV курсу спеціальності «Дошкільна освіта». Відрадно, що на тренінгу серед гостей були присутні наші випускниці різних років Івано-Франківського фахового коледжу спеціальності Дошкільна освіта, а сьогодні вони вихователі закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська. Тішимося успіхами та напрацюваннями усіх)))

Як висновок, наступна частина таємничого коду професії «вихователь» відкрита: ВИХОВАТЕЛЬ – ЗНАВЕЦЬ ЦИФРОВИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ.

Було цікаво! Навчалися!

Також демонстрували свої уміння! Дякуємо всім: хто організував, хто навчав, хто навчався і тим, хто приймав!