Підготовка електронних буклетів, плакатів, відео-порад на тему «Рекомендації батькам щодо мовленнєвого розвитку їхніх дітей»

До дня дошкільника, який традиційно святкується в Україні в останній тиждень вересня, викладач навчальної дисципліни «Методика розвитку мовлення і навчання елементів грамоти» Бей Ірина Юріївна провела зі студентами 3 курсу (групи ДО-31, ДО-32, ДО-33, ДО-34) заняття, присвячене ролі батьків у мовленнєвому розвитку дошкільників.

 

Під час його проведення студенти мали можливість уявити себе в ролі вихователів ЗДО та запропонувати батькам певні рекомендації щодо формування у їхніх дітей компетентностей, визначених Державним  стандартом дошкільної освіти. Основними напрямами роботи були: розвиток комунікативних навичок дитини, прищеплення любові до книги та читання, формування умінь вживати форми мовленнєвого етикету тощо. Результати своєї творчої діяльності майбутні вихователі представили у формі електронних буклетів, плакатів, мультимедійних презентацій.

 

Особливу увагу було приділено способам, методам та формам спілкування батьків зі своєю малечею в умовах воєнного стану, адже від
їхнього уміння заспокоїти дитину, навчити її дотримуватися правил
здоров’язбережувальних технологій, зберігати рівновагу під час перебування у сховищах значною мірою залежить як душевний, так і фізичний стан малюків, їхня адаптація до складних умов життя і, як наслідок, – виховання свідомих громадян своєї держави.

Мирного неба всім нам, успіхів у навчанні та вихованні дітей України!