БАЗОВИЙ КОМПОНЕНТ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ е-матеріали щодо впровадження

У січні 2021 року Міністерством освіти і науки України спільно з науковцями та педагогами розроблено й затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, який є державним стандартом дошкільної освіти і є ще одним кроком для забезпечення рівного доступу до якісного дошкілля в Україні.

На сайті МОН України  постіно оновлюються матеріали щодо впровадження  Базового компонента дошкільної освіти:

Наказ МОН про затвердження Базового компонента дошкільної освіти (нова редакція)

Презентація «Базового компонента дошкільної освіти» (нова редакція)

Методичні рекомендації до оновленого Базового компонента дошкільної освіти.

Цифрове видавництво MCFR поширює інфрмацію про Базовий компнент дошкільної освіти у новій редакції. Створено електронну книжку «Базовий компонент дошкільної освіти. Нова редакція та поради для організації освітнього процесу» в е-журналі «Практика управління дошкільним закладом».

У е-книжці Базовий компонент дошкільної освіти подано у зручному інтерактивному форматі, у вільному доступі. За безплатним демодоступом доступні всі публікації з порадами практиків та науковців.

Публікації в журналі «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 2 2021 р.:

Публікація в журналі «Практика управління дошкільним закладом» № 1 2021 р.: «Нова редакція Базового компонента дошкільної освіти: вивчаємо за п’ять хвилин»

Про оновлений Базовий компонент дошкільної освіти — у журналі «Дошкільне виховання»

Всеукраїнський науково-методичний журнал для педагогів і батьків «Дошкільне виховання» започаткував серію тематичних випусків, присвячених вивченню всіх освітніх напрямів оновленого Базового компонента дошкільної освіти. Щономера — роз’яснення розробників документа і практичні матеріали для впровадження новацій в освітній процес ЗДО.

Публікації у відкритому доступі