Педагогічна практика онлайн англійською!

22 травня на дошкільному відділенні відбувся захист матеріалів навчальної практики зі спеціалізації «Англійська мова» студентів ІV курсу. Студенти-практиканти, методист та представники адміністрації обговорили особливості організації та дистанційного проходження практики, поділилися напрацюваннями та труднощами та визначили вдалі моделі та форми роботи, які стануть основою досвіду майбутніх вчителів англійської мови в ЗДО.

Навчальна практика студентів ІV курсу спеціальності 012 «Дошкільна освіта» зі спеціалізації англійська мова відбувалася в умовах карантину, запровадженого урядом держави, тому передбачала використання дистанційних форм навчальної та практичної діяльності і набуття досвіду та відповідної  адаптації до умов як на державному так і на індивідуальному рівнях. Акцент робився на максимальній наближеності до інтерактивної діяльності в реальному часі, адже майбутні педагоги повинні набути практичних навичок роботи у ЗДО.

Нагадаємо, що 23 квітня була проведена інструктивно-методична нарада з питань організації та проведення  практики за участю заступника директора коледжу з навчально-виробничої роботи Чупровської Марти Ярославівни, голови циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності  «Дошкільна освіта»  Селепій Оксани Дмитрівни та студентів-практикантів. На нараді був запропонований формат роботи, вимоги до звітної документації та обговорені організаційні питання. В процесі практики відбувалася онлайн комунікація з методистом на платформах Google Suite, Zoom, Meet та за допомогою месенджерів.

Google Classroom має обмежені можливості в колективній рівноправності багаторазового перегляду та коментування занять колег, тому для обміну онлайн ресурсами та аналізу онлайн занять та дидактичних ігор була створена Фейсбук спільнота. Однією з рекомендацій методиста була власна публікація відезапису чи стріму заняття практиканта, цікавих і потрібних ресурсів та підтримання комунікації: вподобайки, коментарі, кількість переглядів та використання порад колег у наступних відеозаняттях – це аналізувалося і допомагало покращувати якість наступних публікацій. До спільноти долучаються студенти інших курсів та спеціальностей, які можуть використовувати кращий досвід цьогорічних студентів-практикантів.

Скомпонований електронний збірник планів занять та дидактичних ігор з онлайн посиланнями, студентські поради батькам і вчителям стосовно дистанційної моделі навчання англійської мови та навчальні мультфільми в на платформі Powtoon в розміщено в онлайн спільноті Педагогічна практика в ЗДО with English та на YouTube каналі Student EnglishPNU