У  КРАЮ, ДЕ НАРОДИЛИСЯ ГРЕЦЬКІ  МІФИ

За сприяння голови Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-Грецька Думка»  Галини Маслюк, та Посольства України в Греції викладачі  нашого коледжу Оксана Дмитрівна Селепій та Ірина Миколаївна Салига  мали змогу відвідати з робочим візитом українські школи в Атенах.

З  28 листопада до 5 грудня в рамках програми  «Освітні зустрічі» для вчителів українських недільних шкіл Греції відбувся семінар на тему: «Без кордонів: розвиток та підтримка української освітньої спільноти в Греції». Метою заходу  стало усвідомлення  необхідності згуртуватння навколо школи громади зацікавлених людей в умовах реалізації Концепції нової української школи.

До учасників семінару з вітальним словом звернулася голова  Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-Грецька Думка» Галина Маслюк, у якому наголосила на важливості діяльності українських суботніх шкіл як одного з основних факторів збереження національної ідентичності та виховання українців за межами України.

Кожен із спікерів виступив з новою актуальною темою, створеною спеціально до семінару  «Без кордонів: розвиток та підтримка освітньої спільноти у Греції». Тому, учасники інтерактивних форм роботи, мали змогу отримати інформацію з перших вуст та бути тими, хто реалізовуватиме ідеї на практиці.

Учасники ознайомилися з: принципами педагогіки партнерства (концептуальні засади Концепції нової української школи)

Учасники отримали: 

лайфхаки  (маленькі освітянські хитрощі)

щодо стратегії організації освітнього процесу, а саме ранкових зустрічей;

щодо використання інтерактивних підходів у освітньому процесі;

щодо виготовлення та використання у освітньому процесі тіньового театру як засобу розвитку комунікативних здібностей учнів;

Учасники спробували: впровадити полісенсорний підхід до роботи з учнями в двомовному суспільстві.

А по завершенню запланованих форм роботи була рефлексія, театр тіней від учасників та фото-сесія біля змодельованих кадрів-хроніки семінару (результату роботи за змістом інтерактивних вправ впродовж усіх днів роботи).

Участь у семінарі для викладачів нашої циклової комісії стала чудовою нагодою залучення до підвищення кваліфікації вчителів українських шкіл грецької діаспори та особистого стажування.